top of page

Miten omaa asiantuntemusta voi lahjoittaa?

Hyvää voi maailmassa tehdä monella tavalla. Yksi kutoo sukkia, toisella menee suoraveloitus tililtä kuukausittain, kolmas järjestelee vaatelahjoituksia lauantaisin tai käy kaupassa toisen puolesta.

Talouselämässä 7/2023 oli hyvä nosto osaamisen lahjoittamisesta. Kyseisessä jutussa Markus Nieminen, TBWA Helsingin strategia- ja sisältöjohtaja, kertoi tekevänsä joka kuukausi töitä myös ilman palkkaa.


On monta syytä, miksi yrityksen kannattaa kirjata strategiaan osaamisen lahjoittaminen - yleisen hyvän tekemisen on todettu jopa lisäävän onnellisuutta. Eikä yhteiskunnallinen vastuullisuuskaan ole aivan pieni juttu.


Myös yksilölliset näkökulmat osaamisen ja asiantuntemuksen lahjoittamiseen ovat todella merkittäviä. Vapaaehtoisesti tekeminen ja osaamisen jakaminen antaa usein monin verroin takaisin. Oma osaaminen kehittyy edelleen ja asiantuntijuus voi saada uusia ulottuvuuksia. Puhumattakaan siitä yhteisöllisyydestä ja vertaisuudesta, jota toiminta voi tarjota.


Me urasparraajat olemme uravalmennus- ja ohjausosaajien moniammatillinen vapaaehtoisyhteisö, jossa sparraillaan ura-ajatuksia yli organisaatio ja paikkakuntarajojen. Haluamme tuoda yhteisöllisen uravalmennuksen kaikkien saataville matalalla kynnyksellä.


Tunnistamme omassa yhteisössä todella hyvin tällaisen, omaan osaamiseen ja asiantuntemuksen lahjoittamiseen, liittyvän ytimen ja ilon. Lahjoitamme omaa asiantuntemusta kullekin parhaiten sopivalla tavalla.Suvi Tuomikoski, Urasparraajat


20 views0 comments

Comments


bottom of page